SERVICII
Tehnologiile utilizate in clinica noastră

Profilaxie

Profilaxia reprezintă cea dintâi și cea mai importantă etapă a îngrijirii dinților și gingiilor. Ea cuprinde atât prevenirea îmbolnăvirii dentare, cât și evitarea complicațiilor în cazul unor afecțiuni deja existente. Clinica Dentist Holiday vă pune la dispoziție…

următoarele manopere profilactice: instrucțiuni privind igiena orală, detectarea plăcii bacteriene, detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow, fluorizări, sigilarea șanțurilor și fosetelor.

Estetică Dentară

Estetica dentară este tot mai importantă în zilele noastre și face parte dintre rigorile maximale în socializarea și comunicarea cotidiană. Este o ramură a stomatologiei care are în vedere realizarea tratamentelor de corectare a formei și culorii dinților precum:

albire dentară cu lampa sau laserul, fațetări de compozit, remodelarea gingiilor, reconstituiri protetice, bijuterii dentare.

Dantura cât mai albă și perfectă este un “must-have” la majoritatea pacienților noștri. Materialele și tehnologia actuală permit realizarea unor restaurări extreme de precise și estetice, indiferent de amploarea intervenției necesare.

Odontoterapie

Odontoterapia este ramura medicinei dentare care se ocupă cu depistarea și tratarea cariilor dentare. Caria dentară este o leziune de etiologie bacteriană care prin evoluție distruge țesuturile dentare dure. Netratată, se poate complica cu inflamarea…

pulpei dentare și cu infecții ce pot duce chiar la pierderea dintelui.

În fazele incipiente, ea nu poate fi observată decât de către medicul dentist. Din nefericire, când prezența cariei este sesizată și de către pacient, leziunile sunt deja avansate. De aici rezultă importanța controalelor periodice la medicul stomatolog, pentru a putea surprinde îmbolnăvirea cât mai timpuriu. La Dentist Holiday acordăm o importanță deosebită în tratamentul cariilor dentare, aplicând tehnici și materiale pentru restaurări de o estetică superioară și de o rezistență și durabilitate îndelungată.

Endodonție

Endodonția este una din ramurile de bază ale stomatologiei și se ocupă cu identificarea și tratarea afecțiunilor pulpei dentare. Durerile cauzate de afectarea pulpei dentare, sunt motivul care aduce cel mai des pacientul, la cabinetul stomatologic.

Implicarea pulpei poate avea diverse cauze, de la carii dentare la traumatisme și fracturi dentare. De asemenea, dintele poate fi devitalizat în

vederea efectuării unei lucrări protetice. Durata de viață a dintelui depinde foarte mult de corectitudinea tratamentului endodontic (de canal). În acest sens, clinica Dentist Holiday folosește unul dintre cele mai performante aparate de măsurare a lungimii canalului dentar, astfel încât tratamentul să fie executat cu cea mai mare acuratețe.

Parodontologie

Parodontologia este specialitatea ce se ocupă cu depistarea și tratarea afecțiunilor ce interesează structurile care susțin și protejează dintele. Acestea sunt gingia, ligamentele parodontale si osul alveolar (parodonțiu).

Sănătatea structurilor parodontale se menține printr-o igienă corect efectuată și prin vizitele regulate la medicul stomatolog, care poate identifica și preveni din timp bolile parodontale. Însă dacă boala parodontală s-a instalat, veți observa simptome specifice, precum retracția gingivală, miros neplăcut al gurii sau chiar mobilitate dentară. În funcție de stadiul afecțiunii, clinica Dentist Holiday vă oferă următoarele manopere de tratament: detartraj cu ultrasunete, irigații subgingivale, chiuretaj subgingival, operație cu lambou, imobilizări dentare, gingivectomii, infiltrații cu plasmă – cea mai nouă tehnică de regenerare gingivala cu rezultate spectaculoase, dovedite clinic si care se realizeaza fară operatii, etc.

Ortodonție

Ortodonția este specialitatea medicală ce are ca scop diagnosticarea și corectarea anomaliilor dentare, contribuind la obținerea unui aspect dento-facial armonios. Contrar concepției larg răspândite conform căreia aparatul dentar este necesar doar pentru obținerea…

unor “dinți drepți”, principalul scop al tratamentului ortodontic îl reprezintă echilibrarea rapoartelor dento-dentare cu obținerea unei ocluzii corespunzătoare.

Ortodonția se adresează atât copiilor cât și adulților, cu specificația că un tratament ortodontic cu cât este început mai devreme cu atât durează mai puțin și este mai eficient.

Dentist Holiday vă pune la dispoziție un tratament ortodontic inovator, de scurtă durată “6 Month Smile” cu aparate ortodontice estetice, destinate de regulă adulților cu înghesuiri dentare în zona frontală și care își doresc un zâmbet perfect prin îndreptarea aliniamentului dentar fără a interveni asupra integrității dinților prin extracții și slefuiri ca la unele tratamentele ortodontice clasice.

Protetică

Protetica dentară se ocupă cu refacerea integrității și esteticii arcadelor dentare prin lucrări protetice fixe (fațete, coroane, punți) și/sau mobile sau mobilizabile (proteze acrilice clasice sau estetice, rigide sau ușor flexibile sau proteze scheletate…

cu o gamă foarte variată de sisteme speciale). În cadrul clinicii noastre puteți beneficia de următoarele tratamente protetice: fațete din compozit, coroane și punți din porțelan pe suport metallic sau din zirconiu, lucrări din porțelan fără suport metalic, proteze acrilice totale și parțiale – o gamă foarte largă de tipuri de proteze mobile, inclusiv supraproteze pe sisteme speciale ancorate pe dinți naturali sau pe implanturi dentare de ultimă generație.

Chirurgie Orală

Chirurgia orală este aria stomatologiei ce cuprinde toate intervențiile chirurgicale efectuate în cabinetul dentar pentru a salva dinții recuperabili, dar și a indepărta dinții afectați de complicațiile severe ale unor afecțiuni.

De asemenea, chirurgia include și diverse manopere necesare în pregătirea terenului favorabil unor refaceri protetice ulterioare sau inserției implanturilor.

Implantologie

Implantologia dentară este o specializare modernă a stomatologiei ce implică refacerea integrității arcadelor dentare prin inserarea în os a implantelor dentare. Atunci când unul sau un număr mai mare de dinți se pierd, devine necesară “închiderea spațiului liber“cu…

lucrări protetice, iar prin plasarea implanturilor dentare obținem acest deziderat, fără a afecta dinții ce mărginesc edentația (cum se procedează în cazul punților clasice). De asemenea, un avantaj major al implanturilor față de lucrările clasice este faptul că ele încetinesc sau chiar stopează resorbția osoasă ce se inițiază o dată cu pierderea dinților naturali.

Suntem aici să vă ajutăm!

Contactați-ne și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.

Programați o consultație

Clinica Dentist Holiday dispune de aparatură de ultimă generație ce ne permite să oferim pacienților noștri servicii de cea mai înaltă calitate și eficiență, în condiții de deplină siguranță.

Tehnica folosită în stomatologie este într-un continuu proces de dezvoltare și reinventare, iar în perioada recentă, progresul a făcut ca pe piață sa apară un număr considerabil de tehnici ce îmbunătățesc substanțial, calitatea actului terapeutic. De aceea, noi ne-am propus ca unul dintre principalele noastre scopuri, să fie menținerea în pas cu avansul tehnologic.

Microscopul Dentar cu lentile Carl Zeiss

Microscopul medical cu sistem optic Carl Zeiss este aliatul nostru principal în tratamentele endodontice efectuate în clinica Dentist Holiday. Acesta permite medicului o mai bună acuratețe vizuală a câmpului operator, iar folosirea lui a demonstrat în ultimii ani o îmbunătățire considerabilă a calității și performanței actului medical. Pe lângă utilizarea cu succes în tratamentele endodontice, unde asigură cel mai înalt mod de tratament de canal, prevenind recidiva afecțiunilor pulpare (reinfectarea dinților tratați pe canal), poate fi folosit de asemenea și în chirurgie, în tratamentul cariilor dentare, șlefuirea dinților sau pentru realizarea coroanelor dentare. Realizarea tratamentelor stomatologice cu ajutorul acestui microscop, oferă pacienților noștri garanția unei manopere executată corect și contribuie semnificativ la starea de bine, asociată cu o sănătate orală perfectă.

Scannerul Intraoral

Comparând cu metodele tradiționale de amprentare, scanarea intraorală prezintă avantaje din punct de vedere al eficienței, preciziei și manevrabilității. Pe lângă avantajele pe care le oferă medicilor, pacienții vor fi impresionați de modele 3D în culori reale. De asemenea, scanând intraoral se îmbunătățește considerabil adaptarea lucrării finale, amprentele digitale sunt foarte ușor de realizat ,oferă un confort sporit pacientului și are o libertate mare de design a viitorilor dinți.

Precizia mare la amprentarea pe implanturi este un alt mare atu al acestui aparat de ultimă generație, fapt care la ora actuală îl face indispesabil într-o clinică stomatologică modernă.

T-SCAN

T- SCAN este cel mai performant aparat, de ultimă generaţie, care ajută medicul stomatolog să regleze muşcătura dentară computerizat, cu o precizie micronică. Se pot ameliora şi corecta probleme dentare cum ar fi bruxismul (scrâşnitul dinţilor ) sau boala parodontală cauzată de muşcătura dentară deficitară, survenită în urma unor lucrări protetice vechi sau incorecte. Este recomandat de asemenea, să folosim această tehnologie la finalul tratamentului protetic, fie că este vorba de lucrări definitive pe implanturi sau lucrări pe dinţii naturali. Astfel, vom prelungi durata de viaţă a plombelor şi a lucrărilor dentare ale pacienţilor noştri, asigurând totodată un confort sporit articulaţiei temporomandibulare.

Ghiduri chirurgicale realizate digital și inserarea implanturilor dentare fără tăieturi

Implantologia ghidată digital este una dintre cele mai importante descoperiri în stomatologia modernă digitală. Tehnologia digitală face acum posibilă realizarea unei matrițe din rășină cu ajutorul căreia implantul dentar poate fi plasat fără taieturi, cu precizie și siguranță, fără riscuri și complicații. Ghidul chirurgical permite specialistului, pe baza imaginilor furnizate de scanner-ul dentar, să realizeze simulări implantare, planificând astfel amplasarea ideală a implanturilor și obținând cele mai bune rezultate.

Beneficiile ghidului chirurgical
– Intervenție chirurgicală minim invazivă
– Precizie și siguranță
– Riscuri și complicații minime
Evitarea anatomiei vitale (nervi, sinus, cavitate nazală, rădăcini, implanturi etc.)
– Sângerare redusă
– Vindecare rapidă
– Fără durere
– Confort sporit pentru pacient
– Estetică ridicată și rezultate previzibile
– Eliminarea erorilor umane

DSD – Digital Smile Design

Fotografia dentară ca tehnică de diagnostic pentru stomatologia generală și ortodonție – anomalii dento-faciale și pentru laboratorul de tehnică dentară .

“Cu ajutorul tehnologiei DSD devii co-autorul propriului zambet“

Digital Smile Design este un concept relativ nou în stomatologie, digital, ce utilizează un program computerizat prin intermediul căruia se obține o simulare a zâmbetului ideal pe care o persoană ar dori sa îl aibă.

Este o experientă unică de reconturare facială și a zâmbetului ce ne schimbă viața! Designul se face folosind fotografii și imagini video ale feței pacientului și o amprentă digitală.

Acest concept a fost foarte ușor acceptat, răspândindu-se rapid în practica medicală datorită faptului că nu necesită echipamente și programe sofisticate și nici investiții prea mari. Este de un real ajutor la crearea unui nou zâmbet în decurs de câteva minute, oferind astfel pacientului posibilitatea de previzualizare și apreciere a viitoarei lucrări.

Reprezintă totodată un mijloc de comunicare extrem de important în cadrul echipei implicate, deoarece aceștia pot să evalueze modificările necesare, tratamentele preprotetice și să realizeze un wax-up precis. Rezultatul scontat este foarte ușor de obținut, se realizează preparații minim invazive și lucrarea finală este în concordanță cu planul realizat inițial.

“Dar mai presus de toate, DSD încearcă să prezinte publicului o nouă față a stomatologiei, mai umană, emoțională și artistică, pentru consolidarea profesiei noastre nobile în societate, pentru că la urma urmei nu sunt multe lucruri mai importante în viață decât un zâmbet sănătos, natural, încrezător și frumos!” – Christian Coachman

Albirea Dentară

Tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară, acest fapt fiind o reacție a importanței tot mai mare pe care societatea contem-porana o acorda infațișării exterioare. Albirea dinților este în general recomandată per-soanelor care au dinți sănătoși, cu gingii fără probleme și care nu au fost supuși trata-mentelor. Albirea dentară poate fi efectuată de către medicul stomatolog (cu lampa de albire) sau cu ajutorul tehnologiei inovatoare , complet neinvazivă și nedureroasă EPIC™ BIO-LASE, unde în doar 20 minute poți obține dinți mai albi cu până la 4-6 nuanțe.

Procedura de albire executată în cabinetul de medicină dentară, are cea mai mare eficiență.

Înainte de a începe tratamentul de albire al dinților, este necesar să urmăm câțiva pași. În primul rând, medicul trebuie să stabilească dacă pacientul este candidatul potrivit pentru aceasta procedură. Apoi dinții trebuiesc igienizati riguros prin diverse proceduri: detartraj, periaj profesional, airflow.

Procedura de albire cu lampa de albire este simplă și fără disconfort pentru pacient. Buzele sunt depărtate cu ajutorul unui departator special, iar gingiile pacientului vor fi protejate cu atenție, printr-un strat special, aplicat pe acestea înainte ca medicul să ad-ministreze binecunoscutul gel de albire, în concentrații și forme de prezentare diferite, alese atent de catre medicul Dvs, în funcție de culoarea inițială și structura smalțului Dvs dentar. După aplicarea gelului, lampa este poziționata astfel încât lumina emisă să fie aplicată pe dinți și să intensifice efectul de albire al gelului, obținând astfel, dinți cu câteva nuanțe mai deschiși. Cu ajutorul tehnologiei inovatoare EPIC™ BIOLASE, foarte populară în SUA, poți obține zâmbetul ideal în numai 20 de minute! Laserul stomatologic EPIC™ BIOLASE este un dispozitiv revoluționar conceput pentru o varietate de proceduri dentare, printre care și albirea profesională. Aceasta este una dintre cele mai avansate și eficiente metode de albire a dinților disponibile în prezent. Chiar și pentru pacienții ai căror dinți sunt considerabil pătați sau îngălbeniți, laserul oferă rezultate uimitoare.

Air-Flow

Airflow-ul este o tehnică nouă de profilaxie, care alături de detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional, asigură o igienizare completă a cavității orale. Procedura este destinată îndepărtării în detaliu, a plăcii bacteriene și a coloranților de diverse origini, de pe suprafața dinților.

Detartraj cu Ultrasunete

Detartrajul cu ultrasunete este o procedură modernă de profilaxie și igienizare orală, prin care se îndepartează de pe suprafața dinților, placa bacteriană și tartrul depus prin mineralizarea plăcii. Nu afectează structura dintelui, precum în cazul detartrajului manual și este mult mai ușor tolerat de către pacient.

Aparat de Piezo-Chirurgie

Piezo-chirurgia reprezintă cea mai modernă metodă de chirurgie osoasă a zilelor noastre, cu mul-tiple avantaje față de instrumentele clasice. Frecvențele ultrasonice la care funcționează aparatul, reusesc să taie osul, fără a-l încălzi și fără a-l afecta. Aparatul prezintă extremă precizie și sig-uranță pentru țesuturile moi.

Când vine vorba de sănătatea dinților tăi, apelează la profesioniști!

Clinica Dentist Holiday și-a început activitatea în 2011, punând la dispoziția pacienților săi o echipă de medici profesioniști, care oferă cele mai avansate tratamente și tehnologii de îngrijire a sănătății orale.

Echipa profesionistă, aparatura ultramodernă, cunoașterea și folosirea celor mai noi și eficiente tehnici și materiale pentru tratamentul stomatologic, vă asigură o îngrijire dentară de excepție. Tratamentele disponibile în clinica noastră, variază de la proceduri esențiale de prevenție și profilaxie, la tratamente complexe, precum implanturi dentare cu sau fără augmentare osoasă, aparate ortodontice, chirurgie orală, tratamentul bolilor parodontale și salvarea dinților mobili, tratamente endodontice, estetica dentară și dento-facială, etc.

La Dentist Holiday, știm că fiecare pacient este unic, de aceea, veți beneficia de recomandările medicale personalizate făcute de către o echipă de specialiști, stabilindu-se astfel varianta cea mai indicată de tratament individualizat. Cu dedicație și răbdare, tratăm o gamă vastă de afecțiuni dentare și orale, asigurăm obținerea unor rezultate medicale maximale și coordonăm și supraveghem menținerea lor în timp, pentru ca dumneavoastră să aveți un zâmbet frumos și sănătos în permanență.