PROFILAXIE

Profilaxia reprezintă cea dintâi și cea mai importantă etapă a îngrijirii dinților și gingiilor. Ea cuprinde atât prevenirea îmbolnăvirii dentare, cât și evitarea complicațiilor în cazul unor afecțiuni deja existente. Clinica Dentist Holiday vă pune la dispoziție următoarele manopere profilactice: instrucțiuni privind igiena orală, detectarea plăcii bacteriene, detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow, fluorizări, sigilarea șanțurilor și fosetelor.

ESTETICA DENTARĂ

Estetica dentară este tot mai importantă în zilele noastre și face parte dintre rigorile maximale în socializarea și comunicarea cotidiană. Este o ramură a stomatologiei care are în vedere realizarea tratamentelor de corectare a formei și culorii dinților precum: albire dentară cu lampa, fațetări de compozit, remodelarea gingiilor, reconstituiri protetice, bijuterii dentare.

Dantura cât mai albă și perfectă este un “must-have” la majoritatea pacienților noștri. Materialele și tehnologia actuală permit realizarea unor restaurări extreme de precise și de estetice, indiferent de amploarea intervenției necesare.

ODONTOTERAPIE

Odontoterapia este ramura medicinei dentare care se ocupă cu depistarea și tratarea cariilor dentare. Caria dentară este o leziune de etiologie bacteriană care prin evoluție distruge țesuturile dentare dure. Netratată, se poate complica cu inflamarea pulpei dentare și cu infecții ce pot duce chiar la pierderea dintelui.

În fazele incipiente, ea nu poate fi observată decât de către medicul dentist. Din nefericire, când prezența cariei este sesizată și de către pacient, leziunile sunt deja avansate. De aici rezultă importanța controalelor periodice la medicul stomatolog, pentru a putea surprinde îmbolnăvirea cât mai timpuriu. La Dentist Holiday acordăm o importanță deosebită în tratamentul cariilor dentare, aplicând tehnici și materiale pentru restaurări de o estetică superioară și de o rezistență și durabilitate îndelungată.

ENDODONȚIE

Endodonția este una din ramurile de bază ale stomatologiei și se ocupă cu identificarea și tratarea afecțiunilor pulpei dentare. Durerile cauzate de afectarea pulpei dentare, sunt motivul care aduce cel mai des pacientul, la cabinetul stomatologic. Implicarea pulpei poate avea diverse cauze, de la carii dentare la traumatisme și fracturi dentare. De asemenea, dintele poate fi devitalizat în vederea efectuării unei lucrări protetice. Durata de viață a dintelui depinde foarte mult de corectitudinea tratamentului endodontic (de canal). În acest sens, clinica Dentist Holiday folosește unul dintre cele mai performante aparate de măsurare a lungimii canalului dentar, astfel încât tratamentul să fie executat cu cea mai mare acuratețe.

PARODONTOLOGIE

Parodontologia este specialitatea ce se ocupă cu depistarea și tratarea afecțiunilor ce interesează structurile care susțin și protejează dintele. Acestea sunt gingia, ligamentele parodontale si osul alveolar (parodonțiu). Sănătatea structurilor parodontale se menține printr-o igienă corect efectuată și prin vizitele regulate la medicul stomatolog, care poate identifica și preveni din timp bolile parodontale. Însă dacă boala parodontală s-a instalat, veți observa simptome specifice, precum retracția gingivală, miros neplăcut al gurii sau chiar mobilitate dentară. În funcție de stadiul afecțiunii, clinica Dentist Holiday vă oferă următoarele manopere de tratament: detartraj cu ultrasunete, irigații subgingivale, chiuretaj subgingival, operație cu lambou, imobilizări dentare, gingivectomii, infiltrații cu plasmă – cea mai nouă tehnică de regenerare gingivala cu rezultate spectaculoase, dovedite clinic si care se realizeaza fară operatii, etc.

ORTODONȚIE

Ortodonția este specialitatea medicală ce are ca scop diagnosticarea și corectarea anomaliilor dentare, contribuind la obținerea unui aspect dento-facial armonios. Contrar concepției larg răspândite conform căreia aparatul dentar este necesar doar pentru obținerea unor “dinți drepți”, principalul scop al tratamentului ortodontic îl reprezintă echilibrarea rapoartelor dento-dentare cu obținerea unei ocluzii corespunzătoare.

Ortodonția se adresează atât copiilor cât și adulților, cu specificația că un tratament ortodontic cu cât este început mai devreme cu atât durează mai puțin și este mai eficient.

Dentist Holiday vă pune la dispoziție un tratament ortodontic inovator, de scurtă durată “6 Month Smile” cu aparate ortodontice estetice, destinate de regulă adulților cu înghesuiri dentare în zona frontală și care își doresc un zâmbet perfect prin îndreptarea aliniamentului dentar fără a interveni asupra integrității dinților prin extracții și slefuiri ca la unele tratamentele ortodontice clasice.

PROTETICA

Protetica dentară se ocupă cu refacerea integrității și esteticii arcadelor dentare prin lucrări protetice fixe (fațete, coroane, punți) și/sau mobile sau mobilizabile (proteze acrilice clasice sau estetice, rigide sau ușor flexibile sau proteze scheletate cu o gamă foarte variată de sisteme speciale). În cadrul clinicii noastre puteți beneficia de următoarele tratamente protetice: fațete din compozit, coroane și punți din porțelan pe suport metallic sau din zirconiu, lucrări din porțelan fără suport metalic, proteze acrilice totale și parțiale – o gamă foarte largă de tipuri de proteze mobile, inclusiv supraproteze pe sisteme speciale ancorate pe dinți naturali sau pe implanturi dentare de ultimă generație.

CHIRURGIA ORALĂ

Chirurgia orală este aria stomatologiei ce cuprinde toate intervențiile chirurgicale efectuate în cabinetul dentar pentru a salva dinții recuperabili, dar și a indepărta dinții afectați de complicațiile severe ale unor afecțiuni. De asemenea, chirurgia include și diverse manopere necesare în pregătirea terenului favorabil unor refaceri protetice ulterioare sau inserției implanturilor.

IMPLANTOLOGIE

Implantologia dentară este o specializare modernă a stomatologiei ce implică refacerea integrității arcadelor dentare prin inserarea în os a implantelor dentare. Atunci când unul sau un număr mai mare de dinți se pierd, devine necesară “închiderea spațiului liber“ cu lucrări protetice, iar prin plasarea implantelor dentare obținem acest deziderat, fără a afecta dinții ce mărginesc edentația (cum se procedează în cazul punților clasice). De asemenea, un avantaj major al implantelor față de lucrările clasice este faptul că ele încetinesc sau chiar stopează resorbția osoasă ce se inițiază o dată cu pierderea dinților naturali.