Clinica noastră dispune de aparatură de ultimă generație ce ne permite să oferim pacienților noștri  servicii de cea mai înaltă calitate și eficiență, în condiții de deplină siguranță.

Tehnica folosită în stomatologie este într-un continuu proces de dezvoltare și reinventare, iar în perioada recentă, progresul a făcut ca pe piață sa apară un număr considerabil de tehnici ce îmbunătățesc substanțial, calitatea actului terapeutic. De aceea, noi ne-am propus ca unul dintre principalele noastre scopuri, să fie menținerea în pas cu avansul tehnologic.

REGLAREA OCLUZIEI

Clinica Dentist Holiday foloseste cea mai avansată tehnologie de analiză ocluzală computerizată, T-scan III, bazată pe scanarea și măsurarea forței și evoluției în timp a contactului ocluzal.

Ocluzia dentară reprezintă raportul dintre dinții superiori și cei inferiori, atunci când aceștia se află în contact, când mestecăm sau mușcăm dintr-un aliment, sau când scrâșnim din dinți. Deși nu este un lucru cunoscut de către pacienți, ocluzia dentară imperfectă (sau malocluzia) duce la probleme dentare, articulare și musculare, destul de importante. Contactele dento-dentare imperfecte trebuiesc identificate și îndepărtate prin șlefuire selectivă.

În majoritatea cabinetelor de stomatologie, ocluzia se reglează folosind doar hârtie de articulație colorată, care va lasa niște semne, fără să știm nici ordinea în care se produc contactele între dinți, nici intensitatea acestora și nici timpul de instabilitate necesar dezocluziei, care reprezintă cheia relaxării muculaturii masticatorii. Dacă nu folosim tehnici computerizate, pacientul nu va avea o imagine obiectivă și de multe ori, va indica dintele cauzal aflat pe celalaltă parte a gurii. Din această cauză, șlefuirea selectivă care urmează doar indicațiile hârtiei de articulație și/sau ale pacientului, fără mijloace electronice de obiectivare, va face în multe cazuri mai mult rau. T-SCAN este un dispozitiv complex, de ultimă generație, ce permite medicului stomatolog să echilibreze ocluzia dentară cu o precizie micronica. Astfel, ne putem asigura, ca forța masticatorie se distribuie uniform la nivelul dinților, eliminand solicitările excesive, existente la nivelul anumitor dinți.

Practic, T-scan înlătură din diagnostic, părerea subiectivă a pacientului, părere care de cele mai multe ori induce în eroare medicul curant. De asemenea, testul clasic cu hârtia de articulație, test ce este folosit în prezent, de marea majoritate a medicilor și care de cele mai multe ori oferă rezultate incerte, devine inutil.

Avantajele T-scan

  •  îmbunătățirea rezultatelor clinice, dispare simptomatologia de traumă ocluzală (mobilitate dentara,dureri la muscătură, în articulație, dureri de cap)
  • determinarea contactelor premature
  • minimizarea forțelor distructive
  • pacientul poate vizualiza pe ecran
  • ajuta pacientul să în/eleagă nevoia de tratament.

ALBIREA DENTARA

 

Tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară, acest fapt fiind o reacție a importanței tot mai mare pe care societatea contemporana o acorda infațișării exterioare. Albirea dinților este în general recomandată persoanelor care au dinți sănătoși, cu gingii fără probleme și care nu au fost supuși tratamentelor.
Albirea dentară poate fi efectuata chiar de pacient acasă (cu ajutorul unor gutiere speciale) sau de catre medicul stomatolog (cu lampa de albire).

Procedura de albire executată în cabinetul de medicină dentară, are cea mai mare eficiență.

Înainte de a începe tratamentul de albire al dinților, este necesar să urmăm câțiva pași. În primul rând, medicul trebuie să stabilească dacă pacientul este candidatul potrivit pentru aceasta procedură. Apoi dinții trebuiesc igienizati riguros prin diverse proceduri: detartraj, periaj profesional, airflow. Procedura de albire în sine este simplă și fără disconfort pentru pacient. Buzele sunt depărtate cu ajutorul unui departator special, iar gingiile pacientului vor fi protejate cu atenție, printr-un strat special, aplicat pe acestea înainte ca medicul să administreze binecunoscutul gel de albire, în concentrații și forme de prezentare diferite, alese atent de catre medicul Dvs, în funcție de culoarea inițială și structura smalțului Dvs dentar. După aplicarea gelului, lampa este poziționata astfel încât lumina emisă să fie aplicată pe dinți și să intensifice efectul de albire al gelului, obținând astfel, dinți cu câteva nuanțe mai deschiși.

INHALOSEDAREA

 

Inhalosedarea este o sedare conștientă – pacientul rămâne receptiv, cooperant și poate să raspundă satisfăcător la stimuli fizici sau comenzi verbale, dar în același timp, experimentează o stare de calm și relaxare profundă.

Inhalosedarea nu necesită injecții sau perfuzii. Ea constă în inhalarea de către pacient, prin intermediul unei măsti speciale, a unor agenți gazosi ce induc starea de sedare. Agentul principal folosit în inhalosedare, este un amestec de protoxid de azot și oxigen.

Aceasta este considerată cea mai sigură metodă, prezentând și cele mai multe avantaje, iar din punct de vedere practic, doar dezavantaje minime.

Durata inhalosedării este flexibilă, în sensul posibilității adaptării la necesitățile de timp ale tratamentului dentar și nu invers. Revenirea completă după inhalosedare, este cea mai rapidă dintre toate celelalte metode de sedare. Starea de relaxare indusă indică inhalosedarea în special în tratamentul copiilor și în cazul persoanelor anxioase sau cu o teamă profundă față de tratamentul stomatologic. Ea poate fi recomandată și în cazul pacienților cu reflex de vomă accentuat și la cei cu diverse afecțiuni sistemice, precum afecțiuni cardiovasculare, ale aparatului respirator, cerebrovasculare, epilepsie, Parkinson, afecțiuni hepatice sau renale.

APEX LOCATOR

 

Salvarea unui dinte cu afecțiuni carioase complicate, depinde foarte mult de corectitudinea tratamentului de canal. Una dintre cele mai noi tehnologii în tratamentul endodontic este utilizarea apex-locatorului, un aparat care măsoară lungimea canalului dentar, astfel încât curățarea, sterilizarea și obturarea canalelor dentare, să se realizeze complet. Este o metodă de tratament net superioară celei clasice, în care măsurarea lungimii canalelor radiculare, se realiza exclusiv prin simțul tactil cu ajutorul unor ace mult mai simple și prin compararea dimensiunilor, cu ajutorul radiografiei dentare. Adesea, tratamentul de canal modern constă în înregistrarea dimensiunilor cu ajutorul apex-locatorului și instrumentarea cu ace rotative speciale, montate la endomotor, un aparat destinat exclusiv tratamentului de canal.

APARAT DE PIEZO- CHIRURGIE

 

Piezo-chirurgia reprezintă cea mai modernă metodă de chirurgie osoasă a zilelor noastre, cu multiple avantaje față de instrumentele clasice. Frecvențele ultrasonice la care funcționează aparatul, reusesc să taie osul, fără a-l încălzi și fără a-l afecta. Aparatul prezintă extremă precizie și siguranță pentru țesuturile moi.

FIZIODISPENSER

 

Fiziodispenserul este un sistem chirurgical dedicat implantologiei orale, ultraeficient și foarte versatil, recomandat pentru prepararea zonelor pentru implant și pentru inserarea propriu-zisă a implantelor.

AIR-FLOW

 

Airflow-ul este o tehnică nouă de profilaxie, care alături de detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional, asigură o igienizare completă a cavității orale. Procedura este destinată îndepărtării în detaliu, a plăcii bacteriene și a coloranților de diverse origini, de pe suprafața dinților.

DETARTRAJ CU ULTRASUNETE

 

Detartrajul cu ultrasunete este o procedură modernă de profilaxie și igienizare orală, prin care se îndepartează de pe suprafața dinților, placa bacteriană și tartrul depus prin mineralizarea plăcii. Nu afectează structura dintelui, precum în cazul detartrajului manual și este mult mai ușor tolerat de către pacient.

SPATULA VIBRATORIE PENTRU APLICAREA PLOMBELOR FIZIONOMICE (Compothixo)

 

În tratamentul cariilor, în faza finală restaurativă – aplicarea plombei în cavitatea rezultată în urma curățării procesului carios – folosim un instrument inovator de modelare a compozitului, conceput pentru a oferi un control deplin în aplicarea stratului și conturarea  unei restaurări directe din compozit, pentru obținerea formei definitive. Acesta este recomandat pentru toate clasele de restaurări, superficiale sau profunde. Prin folosirea acestui instrument modern, materialul în sine, care este de calitate superioară, devine și mai rezistent, se compactează mult mai bine și capată un luciu mult mai intens, devenind și mai rezistent la uzura în timp.